Videospeler inladen...

Drie minderjarigen, van wie twee 13-jarigen, opgepakt voor steekpartij in Antwerpen

Een man is woensdagavond in elkaar geslagen en neergestoken in het Antwerpse Park Spoor Noord. De man verkeert in levensgevaar. De politie heeft drie minderjarige jongens en twee 18-jarigen gearresteerd. De twee meerderjarigen worden beticht van poging tot doodslag.

De man werd woensdagavond in de omgeving van het skatepark Park Spoor Noord in Antwerpen door vijf Marokkaanse Belgen omsingeld en fysiek aangevallen na een woordenwisseling. De man van vreemde origine kreeg meerdere vuistslagen en stampen te incasseren.

Het slachtoffer bleek ook twee messteken aan zijn hoofd opgelopen te hebben en had daardoor een schedelbreuk. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De man verkeert nog altijd in levensgevaar.

Drie minderjarigen opgepakt

De politie pakte woensdagavond al twee verdachten op. Het gaat om twee minderjarige jongens van 13 jaar, die in de buurt wonen. "Een van de jongens is al goed bekend bij het gerecht", zegt Antwerps parketwoordvoerder Ken Witpas. Vandaag pakte de politie nog een derde minderjarige op. Ook hij is voor de jeugdrechter verschenen. "De jeugdrechter heeft beslist om de drie tieners in een gesloten instelling te plaatsen", zegt de parketwoordvoerder. 

De drie minderjarigen werden intussen geplaatst in een gesloten instelling

Ken Witpas, Parketwoordvoerder Antwerpen

Door plaatsgebrek in de gesloten instellingen konden de twee 13-jarigen gisteren nog niet geplaatst worden. "Gisteren was er geen plaats, waardoor de twee 13-jarigen opgesloten werden in een jeugdcel van de stad Antwerpen", verduidelijkt Witpas. "Vandaag zijn we op zoek gegaan naar een plaats voor beide jongens en intussen hebben we die gevonden. Ook voor de 17-jarige verdachte werd een plaats gevonden in een gesloten instelling."

Twee meerderjarigen beticht voor poging tot doodslag

Gisteren werden ook nog twee meerderjarige verdachten opgepakt. Het gaat om de 18-jarige broer en de 18-jarige oom van één van beide jongeren. "Beiden werden gearresteerd en worden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor poging tot doodslag, opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg", zegt Witpas.

Dit is niet zomaar een vorm van zinloos geweld

Chantal Van Den Bosch, Advocate

Mogelijk had het slachtoffer de daders vóór de steekpartij bedreigd. Dat is het verhaal dat één van de meerderjarigen heeft verteld aan zijn advocate. "Volgens mijn cliënt is dit niet zomaar een vorm van zinloos geweld", zegt advocate Chantal Van Den Bosch. "Ook ontkent mijn cliënt messteken te hebben toegebracht aan het slachtoffer. Maar het onderzoek zal verder moeten uitwijzen wie welk aandeel in de feiten heeft", besluit ze.

Slachtoffer nog niet geïdentificeerd

Wie het slachtoffer is, is nog onduidelijk. Het zou gaan om een man tussen de 35 à 40 jaar. "De man had geen identiteitspapieren bij zich", zegt parketwoordvoeder Witpas. "Momenteel kijken we nu naar de aangiftes van verdwijningen, maar we doen ook een oproep naar alle mensen om te kijken of ze iemand in hun omgeving missen, die voldoet aan de beschrijving."

Meest gelezen