Handelaars vieren feest na meer dan 2,5 jaar (!) wegenwerken in Oudenburg

Enkele handelaars in Oudenburg vieren vanavond dat hun straat binnenkort helemaal klaar is na meer dan 2,5 jaar wegenwerken. Ze kregen zopas te horen dat de werken dan toch nog een maand langer duren. Maar dat kan de pret niet bederven. "We eten vanavond wel frisse aardappelsalade in plaats van warme frietjes", zegt één van de handelaars.

Enkele handelaars in Oudenburg vieren met een buurtfeest dat hun straat binnenkort helemaal klaar is na meer dan twee jaar en een half wegenwerken. Dat de werken zo lang duurden, was een een harde noot om te kraken.

Fruithandelaar Heidi kon tijdens een bepaalde fase van de werken haar winkel zelfs niet openhouden. "Ik moest mijn winkel in totaal bijna drie maanden sluiten en dat is toch echt niet te doen."

Ook kapster Charlotte is heel blij dat je weer door haar straat in Oudenburg zal kunnen rijden. "Vanuit Westkerke moest je toch wel een kwartier omrijden. Je moest hier ook al goed de weg weten, want de omleiding stond niet goed aangeduid."

De handelaars hebben nog maar net gehoord dat de werken toch nog een maand zullen duren. Maar het buurtfeest gaat door vrijdagavond. Met frisse aardappelsla in plaats van warme frietjes.

Meest gelezen