Is het niet te warm voor pony's op kermis Scherpenheuvel-Zichem?

In Scherpenheuvel-Zichem is wat commotie ontstaan over de pony's die rondjes draaien op de kermis bij deze extreem warme temperaturen.

Het is niet de eerste keer dat dit voor beroering zorgt. Dierenrechtenorganisatie GAIA pleit al langer voor een verbod. Maar burgemeester Manu Claes van Scherpenheuvel-Zichem wil zover niet gaan. "Het is  al jarenlang traditie op de kermis van Scherpenheuvel-Zichem dat er een kraam met pony's staat, maar we begrijpen dat dat zeer gevoelig ligt bij de mensen. We zien er sowieso streng op toe dat de wet op het dierenwelzijn wordt nageleefd, zeker bij deze hitte", zegt Claes. 

Ook de uitbater van de stand, Marcel Tuerlinckx, is bezorgd over het welzijn van zijn pony's. "In de tent staan dan ook grote ventilatoren die voor afkoeling moeten zorgen", zegt hij. "Zo krijg ik de temperatuur in mijn tent van 22 tot 25 graden. En ik zet ook voldoende waterbakken. Als ze op de weide staan, kunnen ze beschutting zoeken in de stal."

Meest gelezen