Jean-Claude Juncker is formeel: "Donald Trump nam het initiatief tot onze kus"

Niet Jean-Claude Juncker, maar wel Donald Trump heeft het initiatief genomen om elkaar te kussen in het Witte Huis na afloop van de gesprekken over de handelsrelaties tussen de EU en de VS. Dat zegt de voorzitter van de Europese Commissie in een gesprek met ARD.

Het is hét beeld van de handelsgesprekken tussen Juncker en Trump in het Oval Office in het Witte Huis afgelopen woensdag: de foto die de Amerikaanse president nadien op Twitter verspreidde waarop de 2 heren in een omhelzing en zoenend te zien zijn.

Hoewel de voorzitter van de Europese Commissie bekend staat als een onverbiddelijke zoener, was het voor 1 keer niet hij die het initiatief nam. Dat beweert hij tenminste in een interview met ARD.

"Ik geloof dat het de eerste keer was dat we elkaar hebben gekust", zegt hij. "In tegenstelling tot mijn gebruikelijke houding, kwam het initiatief verrassend genoeg niet van mij."

"Ik wist ook niet dat er een fotograaf in het Oval Office was, maar het beeld vat de sfeer van het moment eigenlijk goed samen. Het was meneer Trump die de foto heeft verspreid, niet ik."

Meest gelezen