Jebroer op Suikerrock.
© Nathan Dobbelaere

Jebroer trekt 32e editie van Suikerrock op gang

De Nederlandse rapper Jebroer heeft om iets over 18 uur op de Grote Markt in Tienen de 32e editie op gang getrapt van Suikerrock. Met toppers als Alanis Morissette, Kool & The Gang, Lost Frequencies en Steve Aoki belooft ook deze editie meer dan 100.000 bezoekers naar de Suikerstad te lokken.

Na Jebroer staan vanavond met Lil Kleine en Kraantje Pappie nog twee andere Nederlandse formaties geprogrammeerd. De meeste aanwezigen kijken wellicht echter uit naar de twee dj-sets waarmee de avond op de Grote Markt wordt afgesloten.

Om 21.30 uur concerteert dj/producer Steve Aoki, die ook al 8 jaar op rij te zien was Tomorrowland. De avond wordt afgesloten door Felix De Laet alias Lost Frequencies die als enige Belg dankzij hits als "Are you with me" en "Crazy" al meer 1 miljard keer gestreamd werd op Spotify.

Lil Kleine op Suikerrock.
© Nathan Dobbelaere

Voor de betalende optredens op de Grote Markt zijn zowel de combi-tickets, de VIP-tickets als de tickets voor zaterdag reeds uitverkocht. Organisator Walter Kestens verwacht ook vanavond een bijna full house op de Grote Markt (circa 20.000 aanwezigen).

Op Suikerrock valt overigens veel meer te beleven. Op de Veemarkt is er de dj-stage met als afsluiter vanavond Gust De Coster. Elders in de stad is er plaats voor aankomend talent met de Acoustic Stage. Op de twee lange straten tussen de Veemarkt en de Grote Markt is er traditioneel heelwat animatie te beleven.

Meest gelezen