Krant van West-Vlaanderen

Milow gaat in zee zwemmen met fans en krijgt GAS-boete

Milow zal zich zijn optreden op het strand van Oostende woensdagavond nog lang herinneren. Hij houdt er een GAS-boete van 350 euro aan over.

Woensdagavond heeft Milow voor Q-Music opgetreden op het strand van Oostende. Tijdens zijn laatste nummer vroeg hij plots wie zin had om mee in zee te gaan zwemmen. Hij liep zelf het podium af en met kleren en al de zee in. Honderden toeschouwers volgden hem.

De politie was op het strand aanwezig, maar er waren te weinig agenten om Milow tegen te houden. Dus hebben ze de zwemmers moeten laten begaan. Maar Milow zal wel een GAS-boete van 350 euro krijgen, ook Q-presentator Vincent Fierens mag zich aan zo'n boete verwachten.

Onverstandig

"Want dit is onverstandig gedrag", zegt Carlo Smits van de politie van Oostende. "Eigenlijk heeft Milow opgeroepen om iets illegaals te doen. Zwemmen in zee mag niet als er geen redders meer staan."

"Vorige week zijn nog verschillende mensen verdronken die waren gaan zwemmen in onbewaakte zones. Dus heeft Milow niet zo'n verstandig voorbeeld gesteld! Daarom krijgt hij nu een GAS-boete, dat is een principiële kwestie."

Meest gelezen