Limburgse politiehond aangevallen door andere hond

De politiehond Frey van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo is tijdens een wandeling aangevallen door een boerboel, dat is een grote hond. De politiehond werd flink toegetakeld en is voorlopig buiten strijd. Frey was de eerste hond van de politiezone en was nog maar pas in dienst.

Een week geleden werd Frey tijdens een wandeling plots aangevallen door een grote loslopende hond. Hij werd meteen naar de dierenarts gebracht en was er erg aan toe, hij had bijtwonden over zijn hele lichaam.

Intussen gaat het al een stuk beter met Frey, maar hij zal zeker nog enkele weken buiten strijd zijn. Hij was nog maar enkele weken in dienst bij de politie. De hond wordt ingezet tijdens patrouilles en ook bijvoorbeeld tijdens voetbalwedstrijden en betogingen. 

Meest gelezen