Videospeler inladen...

Trein stilgevallen in Diegem: 200 tot 300 passagiers geëvacueerd, treinverkeer nog de hele avond verstoord

In de buurt van Diegem is vanmiddag een trein zonder stroom gevallen door een probleem met de bovenleiding. Aan boord waren 200 tot 300 reizigers. Door de hitte in de trein zijn enkele passagiers onwel geworden. Doordat het treinverkeer op de drukke lijn een tijd lang werd stilgelegd, zullen er nog de hele avond vertragingen zijn.

De trein van Gent naar Tongeren is vanmiddag stilgevallen ter hoogte van Diegem omdat de bovenleiding geen hoogspanning meer leverde. Oorzaak daarvan was de grote hitte. De bovenleiding is intussen hersteld en de stilgevallen trein wordt vanavond nog weggesleept.

Zolang de evacuatie duurde, is het treinverkeer tussen Diegem en Zaventem onderbroken. Treinen werden omgeleid via Mechelen of beperkt tot Schaarbeek. "Dat heeft natuurlijk zware gevolgen voor het treinverkeer op deze drukke as naar Brussel", erkent Bart Crols.

"Dat zal ook zware gevolgen  hebben voor de rest van  de avond." Heel wat treinen lopen vertraging op tot een half uur, aldus de NMBS. Desondanks verwacht de NMBS nog heel de avond zwaar verstoord verkeer op de belangrijke oost-westas.

Een aantal mensen zijn onwel geworden. "Het is heel warm, dus zijn er mensen die daar last van hebben", aldus Crols. "Die mensen gaan de nodige verzorging krijgen."

In de vooravond meldde de NMBS via Twitter dat het treinverkeer geleidelijk aan herneemt.

"Iedereen staat hier te puffen en te klagen"

"Alleen op het allerlaatste moment kregen we te horen dat er een trein in panne stond omdat de bovenleiding defect is", vertelt een gestrande treinreiziger aan VRT NWS. De man zat in een trein achter de trein die is stilgevallen. "Ik geloof dat we meer dan een uur hebben stilgestaan, zonder informatie", vertelt hij.

De man is gestrand op het perron van het station Haren-Zuid. "We zijn allemaal uitgedroogd. Iedereen staat hier te puffen en te klagen", zegt hij. "Hoe het nu verder moet deze avond, weten wij eigenlijk ook niet."

Ook problemen op lijn Mechelen-Puurs

In Willebroek, op de lijn tussen Puurs en Mechelen, is een bermbrand geweest. Die is intussen geblust, maar Infrabel onderzoekt of er schade is aan de bovenleiding. Daardoor is het treinverkeer tussen Puurs en Mechelen in beide richtingen onderbroken. De NMBS legt vervangbussen in tussen beide stations.

Saskia De Schutter: "Oorzaak wordt nog onderzocht"

Videospeler inladen...

Meest gelezen