James Arthur Photography

2e festivalweekend van Tomorrowland opent onder brandende zon

In de Schorre in Boom is het 2e festivalweekend van Tomorrowland van start gegaan. Een regenbui kort na 18 uur brengt even verkoeling, maar het blijft een snikhete dag. De organisatie heeft maatregelen genomen tegen de hitte.

Paul Kalkbrenner kreeg de eer om 's middags het festival af te trappen op het hoofdpodium. Net zoals vorig weekend zorgt de Belgische Coely voor een vleugje hiphop tussen alle dancemuziek. De grote afsluiter vanavond is de Nederlander Hardwell.

"We zijn ons bewust van de hoge temperaturen en hebben daarom maatregelen genomen", zegt woordvoerder Debby Wilmsen. "We kunnen de situatie monitoren omdat er een weerman op het terrein is en we kunnen op basis van zijn updates onze festivalgangers informeren."

De organisatie voorziet extra schaduwplaatsen op de Dreamville-camping en zorgt voor extra verkoeling voor de stages en in de indoor stages. Er zal ook voldoende drinkwater zijn. Op de camping en op het terrein worden parasolletjes uitgedeeld.

De brandweer voorziet een verdubbeling van ploegen en zal 24 uur op 24 aanwezig zijn. Of het geplande vuurwerk zal doorgaan, beslist de brandweer pas de avond zelf.

Meest gelezen