Videospeler inladen...

Vervormd wegdek op E314 in Aarschot, maandagochtend weer open

De snelweg E314 blijft ter hoogte van Aarschot gedeeltelijk afgesloten tot maandagochtend. Door de hitte is het wegdek er over twee rijstroken omhoog gekomen. Het Agentschap Wegen en Verkeer is volop bezig het wegdek te herstellen, maar het asfalt moet langer uitharden dan gedacht. 

De E314 in Aarschot blijft nog tot maandagochtend gedeeltelijk afgesloten in de richting van Brussel.  Het wegdek is er gisterennamiddag omhoog gekomen door de hitte. "Er is een breuk vastgesteld van 12 meter breed, verspreid over twee rijstroken", zegt Carla Cops van het Agentschap Wegen en Verkeer.

"De breuk is te groot om te herstellen met koud asfalt, en men zal dat vandaag proberen definitief te herstellen met gewoon asfalt. Dat asfalt moet langer uitharden dan gedacht. Door de hoge temperaturen vandaag zal men pas beide rijstroken kunnen openstellen na het weekend". 

Vlotter verkeer door trager te rijden

"Het verkeer kan nog steeds over twee rijstroken rijden en wordt via de lange oprit van Aarschot op de E314 omgeleid. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. We raden mensen aan zich hier aan te houden, dan is de hinder ook beperkt tot vertraagd verkeer. Vanochtend was de file beperkt tot een 3-tal km, maar wegentoezichters stelden vast dat sommige weggebruikers nog reden aan snelheden van 120 km/u", besluit Cops.

Meest gelezen