Vissen gered uit vijver in Izegem

In Izegem hebben sportvissers 50 karpers gered. Dat zijn grote vissen, die in de vijver rond het Blauwhuiskasteel zwemmen. Maar door de droogte is het water van die vijver enorm gezakt.

De sportvissers zagen dat er maar een centimeter of tien water meer in de vijver stond. Dat is te weinig voor de grote karpers om te kunnen overleven. Toen de vissers dat zagen, hebben ze meteen een aantal vissen uit de vijver gehaald. Ze hebben ze eerst van net naar net doorgegeven, om ze dan in een plastic container met water te verzamelen en naar het kanaal te brengen. Maandag gaan de sportvissers nog meer karpers uit de kasteelvijver halen.

Slib

Volgens de vissers ligt er een dikke laag slib in de vijver en zou hij dringend moeten uitgebaggerd worden. Maar dat baggeren is duur. Het is de eigenaar van het kasteelpark die moet beslissen of hij dat laat doen of niet.

 

Meest gelezen