Vissen uit Broekven gehaald in Meeuwen-Gruitrode

Door de aanhoudende droogte staat er in heel wat vijvers en beken bijna geen water meer. In het Broekven in Meeuwen-Gruitrode zijn daarom zelfs extra maatregelen nodig. De vissen zullen uit het water gehaald worden.

Het stilstaand water van het Broekven warmt nu erg snel op. Daardoor kan er zuurstoftekort en botulisme optreden, dat is een ziekte die watervogels en vissen kan treffen. De vissen worden daarom vandaag gevangen en naar stromend water gebracht.

Extra maatregelen tegen de droogte

De provincie Limburg neemt ook nog strengere maatregelen tegen de aanhoudende droogte. Het was al verboden om leidingwater te verspillen en overdag mag je ook geen grondwater of regenwater meer gebruiken om je auto te wassen of het gazon te besproeien.

Omdat het waterpeil in de rivieren zakt, is het vanaf nu verboden om water te halen uit rivieren en beken waar geen boten varen. Dat wordt vooral door boeren gedaan. Er is wel een uitzondering voor boeren die koeien hebben die buiten grazen. Wie de regel overtreedt riskeert een boete tot 200 euro of zelfs een gevangenisstraf tot 14 dagen.

Meest gelezen