Archieffoto

Zware avondspits in Antwerpen door waterproblemen in Kennedytunnel

Op de Antwerpse ring verloopt de avondspits erg moeizaam door insijpelend water in de Kennedytunnel. Twee rijstroken werden een tijd lang afgesloten, maar de brandweer heeft de tunnel ondertussen volledig vrijgegeven. Er staat een file van Antwerpen-Noord tot de tunnel en ook op de E313 vanaf Wommelgem gaat het erg traag, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Door een lek in de afvoerleiding van de waterpompen is er sprake van insijpelend water. Wegen en Verkeer en de brandweer zijn ter plaatse om het waterlek te repareren.

In de late namiddag werden eerst twee, dan één en vervolgens weer twee rijstroken afgesloten voor het verkeer. Om 18.45u meldde de brandweer dat de volledige Kennedytunnel weer kon worden vrijgegeven, de werken gaan wel nog even door.

Ondertussen is er volgens het Vlaams Verkeerscentrum meer dan een uur wachttijd op de ring tussen Antwerpen-Noord en de Kennedytunnel. Ook op de E313 vanaf Wommelgem gaat het traag. Bestuurders krijgen het advies om indien mogelijk de tolvrij gemaakte Liefkenshoektunnel te nemen.

Meest gelezen