Videospeler inladen...

Zeker tien doden bij aardbeving op Indonesische eiland Lombok

Op het Indonesische eiland Lombok zijn al zeker 10 doden geteld na een aardbeving. Er zouden ook meer dan 40 gewonden gevallen zijn en tientallen huizen zouden zijn beschadigd. De aardbeving had een kracht van 6.4. Er is geen weet van Belgische slachtoffers.

Het epicentrum bevond zich, volgens het Geofysisch Instituut van de VS (USGS), in de buurt van het dorp Lelongken in het noorden van het eiland, op ongeveer 7,5 kilometer diepte. Er is geen gevaar voor tsunami's, omdat de beving op het land gebeurde. 

 "We vermoeden dat het aantal slachtoffers nog verder zal stijgen, want we konden nog niet alle gegevens verzamelen", klinkt het bij de lokale autoriteiten. 

Er is geen weet van Belgische slachtoffers meldt Buitenlandse Zaken. "Onze ambassade is op de hoogte en volgt de situatie", aldus Matthieu Branders, woordvoerder van Buitenlandse Zaken. "De autoriteiten hebben nog geen melding gemaakt van westerse slachtoffers." Touroperators Thomas Cook en Tui melden dat zij geen klanten hebben op de plaats waarde beving zich voordeed.

Lombok ligt ten oosten van het toeristische eiland Bali en is ook heel populair bij toeristen. De aardbeving werd ook gevoeld op Bali, maar daar is voorlopig geen sprake van slachtoffers of schade.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen