AFP or licensors

Al meer dan 1.200 migranten en vluchtelingen aangekomen aan Spaanse kust in twee dagen tijd

Vandaag en gisteren zijn er in totaal meer dan 1.200 migranten en vluchtelingen over zee aangekomen in het zuiden van Spanje. Dat meldt de kustwacht. 

Gisteren redde de Spaanse kustwacht 888 mensen. Vandaag hebben ze nog eens 334 opvarenden van 17 bootjes opgevangen. Dit jaar zijn er al 21.000 mensen via Spanje naar Europa gekomen. Spanje steekt daarmee Italië voorbij als meest gebruikte toegang tot Europa voor mensen die vanuit Afrika oversteken.

Al zeker 304 mensen hebben de overtocht niet overleefd. De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska vraagt dat er een Europese oplossing komt voor het probleem van de clandestiene immigratie. "Het probleem van de immigratie is een probleem van Europa en we hebben nood aan een Europese oplossing", benadrukte hij.

De Spaanse minister reisde naar het zuiden van het land om er te zien hoe het Rode Kruis en de lokale hulpverleners de migranten en vluchtelingen opvangen. Hij kondigde tegelijkertijd aan dat Spanje in de haven van Algésiras (Andalusië) een nieuw opvangcentrum opent voor 600 mensen.

AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen