Videospeler inladen...

Duizenden mensen in Californië op de vlucht voor hevige bosbranden

De bosbranden in het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn nog niet onder controle. Het vuur ontstond maandag en breidde zich op spectaculaire wijze uit rond het stadje Redding. Door de hoge temperaturen en de sterke wind verwoestte de bosbrand er honderden gebouwen en moesten 37.000 mensen hun huizen verlaten. 

Door de aanhoudende bosbranden zijn in Californië vandaag ongeveer 7.000 mensen geëvacueerd. Er zijn ook al twee doden gevallen. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten.

Californië kampt al enkele dagen met zware bosbranden. Meer dan 1.300 brandweermensen proberen de branden te blussen, maar die worden net aangewakkerd door zware rukwinden. Al zeker vijf huizen zijn volledig verwoest en de hulpdiensten moesten ook vandaag nog ongeveer 7.000 mensen evacueren.

Er woedt een hevige brand nabij San Bernardino, zo'n 150 kilometer van Los Angeles. Daar is al zeker 5.000 hectare bos vernield. De bosbrand bedreigt 4.900 woningen. Tijdens bluswerken zijn al drie brandweerlui gewond geraakt.

(Lees voort onder de foto.)

Noah Berger

De politie heeft vrijdag een 32-jarige man opgepakt. Hij wordt verdacht van brandstichting van zeker negen branden in het zuidwesten van Californië.

De gouverneur van de Amerikaanse staat, Jerry Brown, heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Er zijn al twee doden geteld. Eén van de twee doden viel vrijdag in het noordelijke Shasta County. Een dag eerder kwam een brandweerman die een bulldozer bediende om het leven.

Noah Berger
Noah Berger

Meest gelezen