Videospeler inladen...

Buien over het land brengen even verkoeling, maar droogte blijft aanhouden

Het zal voor veel mensen een opluchting zijn geweest, de regen die afgelopen nacht en vanochtend uit de hemel is gevallen. Maar de buien en onweders waren zeer lokaal: op sommige plaatsen viel er veel water uit de lucht, op andere plaatsen weinig. De droogte blijft nog even aanhouden, waarschuwt weervrouw Sabine Hagedoren.

"Het heeft afgelopen nacht vooral geregend over het westen van het land: het westen van de provincie Henegouwen, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen", zegt Hagedoren. "Er viel tientallen liter water per vierkante meter. In Koksijde, bijvoorbeeld, viel 40 milimeter neerslag." In Ukkel viel 28 milimeter regen. 

Wie eraan denkt dat we nu niet meer zuinig hoeven te zijn met water, is verkeerd. "Het is een druppel op de hete plaat", zegt Hagedoren. "De komende tien dagen worden geen grote hoeveelheden neerslag verwacht. Het neerslagtekort blijft. Dus de droogte blijft aanhouden."

De maatregelen tegen waterverspilling blijven van kracht.

Meest gelezen