Carrie Fischer postuum in volgende Star Warsfilm

Prinses Leia leeft nog wat voort in de negende Star Wars-episode, dankzij ongebruikte filmbeelden van jaren geleden.

Actrice Carrie Fischer, die prinses Leia speelt in de Star Wars-films, overleed overwacht in 2016. In de laatste, achtste film “The last Jedi” speelde ze nog net mee.  Nu zullen oude opnames van haar worden gebruikt, gefilmd voor (de zevende) “Star Wars: The Force Awakens”, maar nooit uitgezonden. Dat heeft regisseur J. J. Adams bekendgemaakt.  

De cast van de nieuwe film bestaat uit oude getrouwen als Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO) of Billy Dee Williams (Lando Calrissian). Er zijn ook nieuwe namen bij, bijvoorbeeld de Britse actrice Naomi Ackie, wiens rol nog niet is bekendgemaakt, en de Britse acteur Richard E. Grant, die onder meer in "Downtown Abbey" optrad.

Episode IX heeft nog geen titel. Volgende week beginnen de opnames in Londen. De film zou in december 2019 in de bioscoop komen.

Meest gelezen