Dj-sets van Steve Aoki en Lost Frequencies brengen Suikerrock in feeststemming

De eerste avond van het Suikerrockfestival in Tienen is in feeststemming geëindigd dankzij de dj-sets op de bijna volle Grote Markt van Steve Aoki, die traditiegetrouw weer een aantal taarten het publiek in keilde, en Lost Frequencies, met het Nederlandse legioen van Jebroer, Lil Kleine en Kraantje Pappie als leuke opwarmers.  

Ook elders in de stad, zoals bij de dj-stage op de Veemarkt, was het ambiance troef, met onder anderen good old-dj Gust Decoster.

Suikerrock duurt tot zondagavond en heeft op de affiche toppers als Alanis Morissette, Anouk en White Lies, die zaterdag concerteren, en Kool & The Gang en OMD op zondag. Zowel de combi-tickets, vip-tickets als de tickets voor zaterdag zijn reeds uitverkocht. Naast deze betalende optredens is de dj-stage, met een resem top-dj's van Studio Brussel, en de acoustic stage, met aankomende groepen, elders in de stad gratis toegankelijk.

De organisatoren namen vrijdag extra maatregelen om festivalgangers te beschermen tegen de hitte. Bij de start van het festival vrijdagavond rond 18 uur liepen de temperaturen immers nog op boven 30 graden. Zo worden regelmatig raadgevingen omgeroepen en staat het Rode Kruis met extra pesoneel voor het podium klaar om water te bedelen en indien nodig zorg te verlenen. Volgens organisator Walter Kestens viel het aantal verzorgingen op de eerste festivalavond echter goed mee.

Meest gelezen