Hulpdiensten hebben handen vol op landbouwbeurs van Libramont

Op de landbouwbeurs van Libramont hebben de hulpdiensten zo'n 50 keer bijstand moeten verlenen, met name aan bezoekers die last hadden van de warmte. Twee mensen moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis.

"We hebben 53 patiëntencontacten geregistreerd, het merendeel met ziekteverschijnselen die veroorzaakt waren door de hoge temperaturen: onwel worden, hoofdpijn, duizeligheid..." zegt medisch verantwoordelijke Bernard Jadoul. "We hebben ook twee mensen moeten overbrengen naar het ziekenhuis: een iemand voor pijn in de borststreek, de ander door een val van een paard. Zij verkeren niet in levensgevaar".

De organisatoren van de landbouwbeurs waren voorzien op de loden hitte. Zo waren er vernevelaars geplaatst en werden er zo'n 7.500 flesjes water verdeeld onder de bezoekers. Verspreid over het terrein van de beurs waren er ook berichten geplaatst om mensen aan te moedigen om regelmatig te drinken en om zich te beschermen tegen de zon. Ook voor de 3.500 aanwezige dieren op de beurs werden specifieke maatregelen genomen.

Meest gelezen