Videospeler inladen...

Japan zet zich schrap voor tyfoon Jongdari

Japan maakt zich op voor de komst van de tyfoon Jongdari. Er worden windsnelheden verwacht tot 180 kilometer per uur.  De overheid heeft al duizenden mensen geëvacueerd. Op dit ogenblik regent het al erg hard in Japan.

Japan verwacht de doortocht van tyfoon Jongdari. De overheid van het land, dat de voorbije weken al getroffen werd door overstromingen en een hittegolf, heeft al duizenden mensen geëvacueerd. Ze waarschuwt voor overstromingen en landverschuivingen. Honderden binnenlandse vluchten zijn al geschrapt.

De tyfoon raast met een windsnelheid van 180 km/uur en zet koers naar Honshu, het grootste Japanse eiland. Jongdari bereikt wellicht vanavond of morgenochtend (plaatselijke tijd) het eiland, meldt de Japanse meteorologisch agentschap.

De tyfoon zal morgen wellicht de westelijke regio Chugoku bereiken, die begin juli getroffen werd door zware overstromingen en grondverzakkingen. Daarbij vielen ongeveer 220 doden. Zowat 4.000 inwoners van de geteisterde regio leven er nog in erbarmelijke omstandigheden, waaronder tijdelijke onderkomens omdat hun woningen nog niet hersteld zijn.

Midden juli teisterde een extreme zomerhitte Japan. Daarbij vielen zowat 30 doden. Meer dan 10.000 mensen moesten zich in ziekenhuizen laten behandelen voor een zonneslag.

AFP or licensors
Videospeler inladen...

Meest gelezen