BELGA/JANSENS

Nachtbussen moeten Pukkelpoppers veilig naar huis brengen

Ook dit jaar kunnen Pukkelpoppers rekenen op De Lijn om hen na afloop van de optredens veilig naar huis te brengen. Verspreid over 16 trajecten brengen de chauffeurs van de Lijn de muziekliefhebbers naar de 37 omliggende gemeentes. Ook om op het festivalterrein te geraken kunnen ze een shuttlebus nemen.

Van woensdagochtend (15/08) tot zondagmiddag (19/08) pendelt de 'external' shuttle doorlopend tussen het station van Hasselt en de festivalweide in Kiewit. De internal shuttle zorgt dan weer voor een verbinding tussen de campings en het festivalterrein.

Voor het eerst pendelen ook bussen tussen camping Relax+ en het festivalterrein. Iedere festivalganger met een geldig ticket kan gratis gebruik maken van de shuttles en de streeklijnen. Van donderdag tot zaterdag pendelen nachtbussen van het festivalterrein naar de 37 omliggende gemeenten.

De nachtbussen vertrekken vanop de Kempische Steenweg, ongeveer een half uur na het laatste optreden op de mainstage. Gedeputeerde voor Mobiliteit Jean-Paul Peuskens: "Naast de provinciale fuifbussen en de feestbussen bij oudejaar, zet de provincie, samen met de lokale besturen ook dit jaar opnieuw in op een aanbod aan nachtritten in het kader van Pukkelpop." De provincie neemt ruim de helft van de kosten voor haar rekening.  De overige kosten zijn voor rekening van de 37 deelnemende gemeenten en voor De Lijn zelf.

Alle details over de nachtbussen, de trajecten en de stopplaatsen van de Pukkelpop-nachtritten vind je op www.delijn.be/pukkelpop , en op de websites van de deelnemende gemeenten en van Pukkelpop zelf.

Meest gelezen