Videospeler inladen...

Paus aanvaardt ontslag van kardinaal Theodore McCarrick

Paus Franciscus heeft het ontslag aanvaard van kardinaal Theodore McCarrick, de vroegere aartsbisschop van Washington die bijna 50 jaar geleden een tiener misbruikt zou hebben. Dat meldt het Vaticaan.

 De 88-jarige emeritus aartsbisschop werd maanden geleden op de hoogte gebracht van de beschuldigingen en was naar eigen zeggen geschokt. Hij houdt nog altijd zijn onschuld staande.

McCarrick was aartsbisschop van Washington van 2001 tot 2006. Het misbruik zou zich hebben afgespeeld toen McCarrick priester was in het aartsbisdom New York.

De paus heeft het ontslag van McCarrick aanvaard, luidt het in een mededeling van het Vaticaan. Voorts raadt de paus hem aan om zich te wijden "aan een leven van gebed en boetedoening totdat de beschuldigingen tegen hem zijn onderzocht in een reguliere canonieke rechtzaak".

Meest gelezen