Staking bij TEC Luik-Verviers is voorbij

De vakbonden bij de Waalse vervoersmaatschappij TEC hebben in de loop van vrijdagnamiddag hun stakersposten in de regio Luik-Verviers verwijderd. De chauffeurs werden opgeroepen opnieuw aan het werk te gaan.

De stakersposten werden vrijdagochtend opgezet door vakbond CGSP. De chauffeurs willen met bussen met airco rijden, maar 10 tot 15 procent van de bussen in die regio heeft dat niet.

Volgens de vervoersmaatschappij worden er wel maatregelen genomen tegen de hitte. Zo mogen de chauffeurs een uur recup nemen per gewerkte dag als de temperatuur in Ukkel meer dan 27 graden bedraagt. Ook mogen ze in bermuda en poloshirt komen werken tussen april en september.

In de loop van vrijdagnamiddag werd een akkoord gevonden tussen de vakbonden en de directie. Tegen het einde van de dag reed opnieuw een bus op de vijf. Zaterdag worden geen problemen meer verwacht.

Meest gelezen