Duik in Lommelse plas wordt zwemmer fataal, hulpdiensten verliezen kostbare tijd door foutparkeerders

In Lommel, in de provincie Limburg, is gisteren een man overleden toen hij ging zwemmen in een voormalige zandwinningsput. Zwemmen is daar verboden maar het verbod wordt bij dit warme weer vaak genegeerd. Door verschillende foutparkeerders nabij de put raakten de hulpdiensten bovendien niet snel ter plaatse.

"Ik begrijp dat mensen bij dit warme weer wat afkoeling zoeken", vertelt brandweercommandant Jan Jorissen. "Maar in deze plas mocht en mag niet gezwommen worden. De mensen proberen bovendien vaak zo kort mogelijk bij die plas te geraken, iedereen rijdt daar ook met de wagen naar toe en parkeert vaak op onmogelijke plekken".

Het kostte de hulpdiensten gisteren kostbare tijd toen ze moesten uitrukken voor een drenkeling. "Op het moment dat wij met de wagens wilden passeren raakten wij niet door omdat de doorgang te smal was voor de hulpverleningsvoertuigen."

"Wij willen de mensen waarschuwen", besluit Jorissen. "Door in de natuur te parkeren boven droog gras kan men brandgevaarlijke toestanden creëren en als er brand zou uitbreken dan raken de mensen door die geparkeerde auto's ook ingesloten."

Meest gelezen