Videospeler inladen...

Warmste plek in ons land was gisteren Hechtel-Eksel, waar temperatuur opliep tot 38,8 graden

Gisteren is het warmterecord in Ukkel niet gesneuveld, maar in Hechtel-Eksel, in Limburg, werd wel een recordtemperatuur gemeten. De temperatuur liep er op tot 38,8 graden Celsius. Dat is een evenaring van het warmterecord van 2015, toen gemeten in Luik-Monsin. 

Pas vandaag hebben de klimatologische stations in ons land hun definitieve meting voor gisteren doorgegeven. Daaruit blijkt dat het gisteren een zeer warme dag was. De hoogste temperatuur werd gemeten in Hechtel-Eksel in Limburg.  Dat meldt weerman David Dehenauw op Twitter.

In Oost-Vlaanderen klom het kwik in Bassevelde tot 38,4 graden. In West-Vlaanderen was het het warmste in Wevelgem met 37,9 graden en in Vlaams-Brabant liep de temperatuur op tot 38,5 graden in Kapelle-Op-den-Bosch. "In al deze provincies is het sinds het begin van de metingen niet zo warm geweest", schrijft Dehenauw op Twitter. In Westmalle in Antwerpen was het 37,8 graden. 

In Ukkel raakte de temperatuur niet boven de 35,4 graden. Het was er de warmste 27 juli ooit, maar het warmterecord van 1947 kon er niet verbroken worden. 

Meest gelezen