OMD.
© Nathan Dobbelaere/Cutting Edge

Meer dan 100.000 festivalgangers zakten naar Suikerrock af 

Met een swingende Kool & the Gang is rond middernacht de 32e editie afgesloten van het driedaagse Tiense stadsfestival Suikerrock. "Het was één groot feestweekend en een editie die zeker in mijn top 5 zit van alle vorige festivals", zegt organisator Walter Kestens. Opnieuw zakten verspreid over de drie festivaldagen volgens Kestens meer dan honderdduizend personen af naar Tienen.

"Met de top-dj's Steve Aoki en Lost Frequencies op vrijdag, Alanis Morissette en Anouk op zaterdag, en Kool & the Gang en Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD) op zondag serveerden wij op de Grote Markt elke avond een dansfeest, zij het telkens voor een andere generatie. Ook elders in de stad bij de gratis dj-stage en Acoustic Stage was er veel ambiance te beleven", aldus Kestens.

Er waren wel meer wespensteken dan de vorige jaren

Ondanks de massale opkomst deden er zich geen noemenswaardige problemen voor. "Ik hoor evenwel dat er meer wespensteken waren dan de vorige jaren", aldus de organisator.

Kool & the Gang start met "Celebration"

Met OMD en Kool & the Gang werd de Grote Markt zondagavond omgetoverd in een jukebox met een aaneenschakeling van vele hits. OMD startte de set met "Enola gay", gevolgd door nummers als "Messages", "Souvenir", "Maid of Orleans", "Locomotion" en "Tesla girls", waarmee de groep in de jaren 80 hits scoorde.

Kool & the Gang zette het feest voort met "Celebration", "Get down on it", "Cherish", "Let's go dancing" en "Joanna". Het publiek genoot met volle teugen. Eerder was er ook al applaus voor Stan Van Samang (foto).

© Nathan Dobbelaere/Cutting Edge

Meest gelezen