Ognjanovic links op de foto
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Gewezen advocaat van Slobodan Milosevic vermoord in Belgrado

In de Servische hoofdstad Belgrado is gisteravond advocaat Dragoslav Ognjanovic vermoord. Dat meldt de Servische politie. Ognjanovic was de advocaat van de gewezen Joegoslavische president Slobodan Milosevic. De 56-jarige advocaat werd vermoord voor zijn huis in Belgrado. Zijn 26-jarige zoon raakte gewond aan de arm.

Naast advocaat van Milosevic was Ognjanovic ook verdediger van Luka Bojovic, een in Servië en Montenegro bekende crimineel. Volgens de politie is er niet meteen een link tussen de dader van de moord op Ognjanovic en diens banden met Milosevic en Bojovic. Die laatste zit in Spanje een gevangenisstraf uit van 18 jaar wegens wapenbezit. De politie onderzoekt de moordzaak.

Slobodan Milosevic overleed in maart 2006 aan een hartinfarct, nog voor het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag een uitspraak kon doen tegen de vroegere machthebber van Joegoslavië. Milosevic werd voor het VN-Tribunaal beschuldigd van oorlogsmisdaden, genocide en misdaden tegen de mensheid tijdens de oorlogen in de Balkan in de jaren 90.

Meest gelezen