Videospeler inladen...

"Dieven gebruiken trucjes om mensen uit hun auto te lokken en zo spullen te stelen" 

Deze zomer zijn er een pak meer inbraakpogingen geweest in auto's van Vlamingen in het buitenland. Het grootste deel van de meldingen komt uit Spanje. Dat zegt reisbijstandsorganisatie VAB. Het aantal glasbreuken steeg met 23 procent, maar dieven gebruiken ook andere technieken om mensen uit hun auto te krijgen om dingen te kunnen stelen.

"Een van de trucjes is dat men op de autosnelweg teken doet dat de banden lek zijn.  Als mensen dan stoppen aan een tankstation om dat te controleren, slaan de dieven toe. Ze stelen dan de handtas en de documenten uit de auto als de mensen uitgestapt zijn", zegt Joni Junes van VAB.

Plaatselijke autoriteiten waarschuwen toeristen ook om zeker alle waardevolle spullen uit hun auto te halen als ze onderweg stoppen om een foto te maken. 

Bekijk het fragment uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen