(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Chaos op luchthaven in München na veiligheidsincident nog niet weggewerkt

Een dag na het veiligheidsincident met een passagier op de luchthaven van München zijn vandaag nog eens 12 vluchten geannuleerd. Passagiers moeten nog altijd rekening houden met vertraging. 

Het incident gebeurde gisterenochtend aan terminal 2 van de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Een vrouw werd er gecontroleerd aan de douane. Beveiligingsmensen maakten bezwaar bij haar handbagage en daarop ging de vrouw ervandoor. Ze kwam later echter terug zonder de handbagage en volgens de politie zou ze zonder een nieuwe controle voorbij de beveiligde zone gestapt zijn.

De terminal werd volledig ontruimd. Dat leidde tot chaos op de luchthaven. De politie liet kort voor de middag weten dat de terminal opnieuw in gebruik werd genomen. Reizigers moesten wel nog rekening houden met aanzienlijke vertragingen.

Door het probleem werden 200 vluchten geannuleerd en zeker 60 vluchten liepen vertragingen tot een half uur op. De terminal was in totaal vijf uur gesloten. Zowat 700 mensen brachten de nacht door op een veldbed in de luchthaven. Honderden anderen overnachtten in hotels in de buurt.

Ook vandaag heerst er nog chaos, zegt de woordvoerder van de luchthaven. Er zijn al zeker 12 vluchten geannuleerd en passagiers houden het best rekening met vertragingen.

Meest gelezen