Videospeler inladen...

Brussels Airport ontvangt vandaag 96.000 passagiers: drukste dag in de geschiedenis van de luchthaven

Vandaag is de drukste dag in de geschiedenis van Brussels Airport. De luchthaven verwelkomt 96.000 passagiers, zo heeft een woordvoerder laten weten. De drukte wordt verklaard door het komen en gaan van mensen die uit vakantie terugkeren, en anderen die nog met vakantie vertrekken. 

Gisteren was het al een drukte van jewelste op Brussels Airport, maar vandaag wordt de absolute piek in het aantal reizigers verwacht. De luchthaven verwacht ruim 96.000 aankomende en vertrekkende passagiers. 5.000 onder hen zijn internationale festivalgangers van Tomorrowland die huiswaarts keren.

De drukste momenten zijn typisch tussen 8 uur en 10 uur 's morgens en tussen 16 uur en 18 uur 's avonds. "Reizigers houden best rekening met langere wachttijden aan de check-inbalies en security", zegt Nathalie Pierard van Brussels Airport. "We raden mensen dus aan om op tijd naar de luchthaven te komen." 

Om het uzelf makkelijker te maken, kunt u best vooraf online inchecken. Wie met auto komt, checkt best tijdig het verkeer en kan op voorhand eventueel al een parkeerplaats reserveren. De luchthaven heeft alle tips voor een vlot vertrek ook gebundeld op haar website. De stand van zaken van de vluchten kunt u volgen via de app van Brussels Airport.

Ook morgen wordt trouwens een bijzonder drukke dag op de luchthaven.

Bekijk hier de fragmenten uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen