Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Pakistaanse ex-premier Nawaz Sharif in ziekenhuis met hartprobleem

Nawaz Sharif, voormalig premier van Pakistan, is in het ziekenhuis in Islamabad opgenomen met hartproblemen. Sharif werd overgebracht van de gevangenis, waar hij net aan een celstraf van 10 jaar was begonnen na een veroordeling wegens corruptie.

De beslissing om hem naar het ziekenhuis te brengen, werd genomen door de overheid van Punjab op advies van de artsen die Sharif onderzocht hebben. Een elektrocardiogram had problemen aan het licht gebracht. Sharif lijdt aan suikerziekte en had eerder al hartproblemen. Daarvoor onderging hij in 2016 een operatie.

Sharif was driemaal premier, maar nooit kon hij zijn ambtstermijn uitdoen. Vorig jaar werd hij afgezet door het Hooggerechtshof, omdat zijn naam opdook in de Panama Papers in verband met offshoreconstructies. Zelf mag hij geen politiek mandaat meer opnemen, maar zijn broer Shahbaz Sharif stelde zich wel kandidaat bij de verkiezingen van afgelopen woensdag.

Die verkiezingen zijn overigens gewonnen door de PTI-partij van Sharif's rivaal Imran Khan. De Moslimliga van Sharif is bij die verkiezingen zowat gehalveerd, maar is nog wel de tweede partij van het land.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen