Videospeler inladen...

Problemen met hogesnelheidstreinen in Frankrijk: perskaravaan Tour de France op zoek naar alternatieven

In Frankrijk is het treinverkeer van en naar het station Montparnasse in Parijs verstoord. Er rijdt maar één op de twee hogesnelheidstreinen. Dat is een gevolg van een brand vrijdag in een hoogspanningscabine in de buurt van dat station.

Gare du Montparnasse is een van de grootste stations in de Franse hoofdstad. Het bedient het westen en zuidwesten van het land (oa. Bordeaux, La Rochelle, Le Mans, Nantes, Toulouse en Tours). De onderbreking komt er net in het drukke wisselweekend voor toeristen. 

Ook de perskaravaan van de Tour de France zit met de handen in het haar. Heel veel reporters nemen de hogesnelheidstrein om tot in Parijs te geraken voor de laatste rit.

Zo moest onder meer onze reporter Christophe Vandegoor op zoek naar alternatieven. "Normaal gezien zouden wij vanochtend de verplaatsing maken met de TGV vanuit Bayonne, richting Gare du Montparnasse in Parijs. Maar onze trein is afgelast. We hebben zonet een auto genomen richting Parijs. We hebben dus nog 760 kilometer voor de boeg." De slotrit van de Tour de France vertrekt om 16u20 in Houilles en komt aan om 19u09 in Parijs. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen