Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Drie mogelijke daders van gauwdiefstallen op Tomorrowland opgepakt

De federale politie heeft drie mannen opgepakt, die mogelijk verantwoordelijk zijn voor verschillende gauwdiefstallen op dancefestival Tomorrowland. Het Antwerpse parket vraagt hun aanhouding. Of de drie mannen iets te maken hebben met het pepperspray-incident van vrijdagavond, is nog niet duidelijk.

Tijdens het eerste festivalweekend van Tomorrowland werden tientallen mensen bestolen. Er was zelfs sprake van een echte plaag, waarbij vooral smartphones werden gestolen. In aanloop naar het tweede festivalweekend waarschuwde de organisatie van Tomorrowland expliciet voor zakkenrollers. Festivalgangers kregen de raad alert te zijn en goed op hun spullen te letten.

De federale politie is nu een onderzoek gestart naar de gauwdiefstallen op het dancefestival. In het kader daarvan zijn drie Roemenen opgepakt. Vandaag werden ze voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Het Antwerpse parket vraagt hun aanhouding voor diefstal en bendevorming. In het kader van het onderzoek willen politie en parket voorlopig niet meer kwijt.

Of het drietal iets te maken heeft met het incident met pepperspray, afgelopen vrijdag, is niet duidelijk. In de buurt van het hoofdpodium van Tomorrowland werd een groep mensen belaagd met het verboden goedje. Zeker één festivalganger werd tijdens dat incident bestolen.

Meest gelezen