Videospeler inladen...

Wegopstuwing E314 in Aarschot: rijvakken opnieuw open

De twee rijvakken op de E314 in Aarschot richting Brussel, die door de hitte waren opgestuwd, is afgelopen nacht opnieuw opgesteld voor het verkeer. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

De temperaturen zijn tijdens het weekend gedaald waardoor het nieuwe asfalt goed kon uitharden. De aannemer heeft alle signalisatie tegen 5 uur verwijderd, zodat het verkeer weer vlot kan verlopen, aldus Wegen en Verkeer. Wie over het herstelde wegdek rijdt, voelt wel nog een flinke bobbel.

Door de hitte werd de snelweg sinds donderdag 17 uur gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Ter hoogte van afrit 22 waren de onderliggende betonplaten en het asfalt over een breedte van 12 meter omhoog gekomen.

Het verkeer werd over twee rijvakken ter hoogte van de lange oprit omgeleid met een snelheidsbeperking van 70 km per uur. Daardoor bleef de hinder eerder beperkt, aldus Wegen en Verkeer.

Meest gelezen