Videospeler inladen...

Dodental na bosbranden in Griekenland opgelopen tot 91

Het dodental na de bosbranden in Griekenland is opgetrokken tot 91. Dat heeft de brandweer gemeld. Zes dagen na de verwoestende branden zijn er ook nog altijd 25 mensen vermist. Het zou de dodelijkste bosbrand geweest zijn in Europa sinds 1900.

Geen brand meer in Athene vandaag, maar zware regen die overstromingen heeft veroorzaakt. Door de wateroverlast zijn verscheidene grote wegen afgesloten. De hulpdiensten hebben tientallen mensen moeten bevrijden uit hun auto of hun woning.

Intussen neemt de Griekse premier Alexis Tsipras de politieke verantwoordelijkheid voor de bosbranden op zich, maar veel Grieken verwijten de politici dat ze te weinig doen om zulke drama's te vermijden.

AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen