Videospeler inladen...

Dodental bosbranden Californië naar 6, tienduizenden mensen zijn geëvacueerd

De bosbranden in Californië zijn nog niet onder controle. Er zijn al zes doden geteld en er zijn ook nog zeker zeven vermisten. Tienduizenden mensen hebben hun huis moeten verlaten, omdat de brandhaarden te dicht bij kwamen. Meer dan 3.000 brandweermannen en 17 blushelikopters zijn ingezet om het vuur te bestrijden. 

De vlammenzee in het noorden van Californië slaat sinds vorige week maandag genadeloos toe. Oorzaak is wellicht een mechanisch defect aan een voertuig. Door de droogte, hitte en wind kon het vuur zich makkelijk en snel verspreiden. 

Intussen is meer dan 36.000 hectare getroffen door de brand en zijn 38.000 mensen geëvacueerd. Maar die evacuatie loopt niet van een leien dakje. De communicatie vlot niet, zeggen de hulpdiensten. Heel wat mensen lieten hun smartphones thuis achter en niet iedereen kent bepaalde telefoonnummers van buiten.

De brand kostte al het leven aan minstens zes mensen. Over de identiteit van het zesde slachtoffer is voorlopig niets geweten, maar de andere slachtoffers waren twee brandweermannen, een overgrootmoeder en haar twee achterkleinkinderen. 

The Associated Press

Meest gelezen