Leuvense stadsomwalling wordt opnieuw zichtbaar

De stad Leuven wil de 12e-eeuwse​ stadsomwalling opnieuw zichtbaar maken in het straatbeeld. Op de plaatsen waar zich de 11 oude stadspoorten bevonden, worden stalen strips aangebracht met daarin de oorspronkelijke namen van de poorten.

's Avonds lichten de strips op en brengen ze zo de oude poorten weer tot leven. De eerste strips in de Tiensestaat werden ondertussen aangebracht. Van 30 juli tot en met 31 augustus brengt de stad de markeringen in de Naamsestraat, Schapenstraat en Redingenstraat aan. 

Na de werken kan je er zonder problemen over rijden met de auto. In de stalen band wordt de naam van de poort gegraveerd. Sfeervolle ledverlichting in de band zorgt ervoor dat je ook 's avonds de locatie van de vroegere stadspoort kan zien. De aanleg van de markeringen kan voor wat hinder zorgen. 

Meest gelezen