Oud klooster in Berlaar wordt gesloopt

In Berlaar wordt een deel van de Aarschotsebaan enkele weken afgesloten. Dat komt door de sloop van het voormalige Maricolenklooster. Normaal zou het klooster pas volgend jaar worden afgebroken. Maar het gebouw verkeert in zo'n slechte staat dat de veiligheid in het gedrang kwam.

Het voormalige Maricolenklooster op de Aarschotsebaan wordt gesloopt. Het gaat om een oud klooster van bijna 200 jaar oud, waar vroeger ook een school in was. De gemeente wil al langer sociale appartementen op de site bouwen, Die werken zouden volgend jaar ook starten,  maar het gebouw was in zo'n slechte staat dat we niet meer konden wachten, zegt Tom Bridts, van sociale huisverstingsmaatschappij KLEMO. "Onlangs kwam nog een stuk dakgoot los. Er ligt een voet- en fietspad voor het gebouw en ook de Aarschotsebaan is een drukke verkeersas. Dus we hebben samen met het gemeentebestuur beslist om nu al te slopen om gevaar te vermijden."

Vakantieperiode

Een deel van de Aarschotsebaan in Berlaar is nu dus afgesloten. Verkeer dat uit de richting van Lier en Koningshooikt komt, moet omrijden. "We hebben bewust voor deze periode gekozen omdat het nu schoolvakantie is en er dus minder fietsers voorbijkomen. Ook bij de nabijgelegen fabriek van bussenbouwer Van Hool is het vakantie. Dat maakt dat het veel rustiger is op de baan", zegt Tom Bridts. De sloop is overigens niet zo eenvoudig, onder het gebouw loopt  nog een oude waterleiding die niet stuk mag worden gemaakt.

De werken duren tot half augustus. Eind volgend jaar start dan de bouw van de sociale appartementen. "

Meest gelezen