Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Politie vat 63 drugdealers bij de kraag op Tomorrowland

Tijdens de beide weekends van Tomorrowland samen heeft de federale politie 63 drugdealers op heterdaad betrapt en 193 mensen bestuurlijk aangehouden. 21 illegale taxi's zijn in beslag genomen.

De federale politie heeft de balans opgemaakt van de veiligheidssituatie tijdens de voorbije twee weekends van Tomorrowland. Alles samen hebben agenten 63 drugdealers op heterdaad betrapt op het festivalterrein. Het gaat om Britten, Nederlanders, Italianen, Denen, Canadezen, Belgen, Roemenen, Australiërs, Israëliërs, Duitsers, Noren, Zwitsers en Brazilianen.

Twee drugdealers zijn inmiddels voor de onderzoeksrechter in Antwerpen voorgeleid en zijn vervolgens aangehouden. De 61 andere dealers moeten voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Die houdt hiervoor speciale themazittingen op 26 september, 24 oktober en 28 november.

Nultolerantie

Alle dealers zijn meteen van het festivalterrein verwijderd. Dat gold ook voor 430 festivalgangers bij wie de politie gebruikershoeveelheden drugs heeft aangetroffen want de politie, het parket en de organisatie hanteerden een beleid van nultolerantie.

Alles samen heeft de politie 193 mensen bestuurlijk aangehouden. In 95 procent van de gevallen ging het om "inklimmingen" of mensen die het festivalterrein zonder ticket wilden betreden, openbare dronkenschap of mensen die de openbare orde verstoorden. 21 illegale taxi's zijn in beslag genomen.

Gauwdieven

Tijdens Tomorrowland heeft de politie ook intensief naar gauwdieven en gauwdievenbendes gespeurd die al het hele festivalseizoen actief zijn. In dit kader zijn gisteren nog drie  Roemenen van 31, 34 en 42 jaar aangehouden door de onderzoekrechter van Antwerpen.

Daarnaast onderzoekt de politie nog steeds het incident met pepperspray op het festivalterrein. Verschillende mensen zijn als mogelijke verdachte geïdentificeerd, maar het onderzoek loopt nog.

Festivalgangers die waardevolle spullen hebben verloren, kunnen terecht bij de Lost & Found op het festivalterrein aan de ingang bij de regenboog in de Nachtegaalstraat. Mailen kan ook naar lostandfound@tomorrowland.com.

Meest gelezen