"Sorry dat ik je fiets heb gestolen"

Bruggeling Jens Coppens kreeg dit weekend een opvallend berichtje op Facebook. Dat kwam van de dief van zijn dure koersfiets. Jens had beelden van de diefstal op de sociale media gezet, en die werden enorm veel gedeeld. De dief had daarom spijt.

Jens werkt in een café in het centrum van Brugge en zijn dure koersfiets stond aan de deur daar. De dief zag de fiets staan en nam die mee. Wat hij niet zag, zijn de bewakingscamera's die daar hangen. Jens zette de camerabeelden op Facebook, met het resultaat dat ze 5.000 keer werden gedeeld. 

"Sorry"

De beelden werden zo vaak gedeeld, dat de dief uiteindelijk tot inkeer kwam.  “Ik kreeg plots een berichtje van hem. Niet anoniem, maar met naam en toenaam”, zegt Jens. “Hij zei dat hij een dwaze beslissing had genomen en dat hij er spijt van had. Ik moet toegeven, het siert hem dat hij zelf contact met me opnam.”

Fiets opnieuw gestolen

Alsof het niet genoeg was, is de fiets een tweede keer gestolen, dit keer bij de dief zelf. Tot Jens een berichtje kreeg van een tweede onbekende. Die beweerde dat hij de fiets had gevonden in de buurt van het gerechtsgebouw.

“Toen hij mijn bericht op sociale media zag, besefte hij dat die van mij was. Hij bracht die terug naar de politie”, zegt Jens. En daar mocht de jongeman zijn geliefde tweewieler gisteren terug gaan ophalen. Eind goed, al goed.

Meest gelezen