Videospeler inladen...

Staking van taxichauffeurs leidt tot chaotische toestanden in Spanje

De staking breidt zich uit van Barcelona en Madrid naar andere grote steden in Spanje. Nabij de luchthaven van Barcelona leidde dat tot chaotische toestanden. De actie is gericht tegen taxibedrijven zoals Uber en Cabify.

De staking begon woensdag in Barcelona en Madrid en zou slechts twee dagen moeten duren. De taxichauffeurs zijn echter woedend nadat een rechtbank besliste om beperkingen door het stadsbestuur van Barcelona op de activiteiten van private autobedrijven zoals Uber en Cabify op te schorten.

Overleg met de Spaanse regering heeft niets uitgehaald en nu breidt de staking zich uit tot het grootste deel van Spanje. Dat heeft tot chaotische toestanden geleid nabij de luchthaven van Barcelona. In die stad hebben taxichauffeurs ook grote verkeersassen zoals de Gran Via afgesloten De chauffeurs hebben er onder meer tafeltjes en stoeltjes op straat geplaatst en houden er een picknick.

Dat is ook het geval in Madrid waar de Paseo de Castellana op gelijkaardige manier afgezet is, net als de omgeving van de internationale luchthaven en die van het belangrijke treinstation Atocha.

De actie heeft zich vandaag ook uitgebreid tot Valencia en Sevilla en vijftien andere grote steden zoals Malaga, Alicante, Zaragoza en La Rioja. De blokkades zouden zeker tot morgen blijven bestaan. Dat is enorm vervelend nu het toeristische seizoen in Spanje op een hoogtepunt staat.

Meest gelezen