Topmaand voor toerisme in Limburg

Juli was een goede maand voor het toerisme in Limburg. De logiesuitbaters zijn tevreden over de eerste helft van de zomervakantie. Dat blijkt uit een rondvraag van Toerisme Limburg.

Bijna acht op tien logiesuitbaters heeft in juli evenveel of zelfs meer gasten ontvangen dan vorig jaar. Afgelopen maand hebben naar schatting bijna 180.000 toeristen 'ingecheckt' in onze provincie, goed voor ruim 700.000 overnachtingen.

Fietsen en wandelen zijn populair bij toeristen, maar er is meer volgens gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens (Open VLD): "Ook onze gastronomie en gastvrijheid zijn echte trekkers. En activiteiten zoals evenementen en festivals dragen bij dat mensen naar Limburg komen om bij ons te overnachten."

Fietsen door het water

Vooral "Fietsen door het water" bleek opnieuw populair. Ondanks de warmte passeerden er in juli 44.000 fietsers, een stijging van meer dan 30 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Ook de fietsapp die je op weg helpt is heel populair. "Die is heel gebruiksvriendelijk en wordt vlot gedownload", volgens Philtjens, "we zitten nu al aan 56.000 downloads".

Te heet

Activiteiten gekoppeld aan water deden het door het warme weer super goed zoals de Fluisterboten, Kajak Maasland en de openluchtzwembaden. Maar indoor attracties, zoals bioscopen, noteerden afgelopen maand minder bezoekers door het aanhoudende mooie weer.

Zelfs een aantal outdoorattracties, zonder link met water (zoals Blotevoetenpad, Abdij van Herkenrode en Avonturenberg), doen het iets minder goed dan vorige zomer omwille van de (te) hoge temperaturen. 
 

Meest gelezen