Luc Haekens oogst eerste Hagelandse olijven: "Hittegolf is ideaal"

Hoe zou het nog zijn met de olijfbomen van televisiemaker Luc Haekens? Vorig jaar begon hij een boomgaard met Hagelandse Olijfbomen.

Ongeveer een jaar geleden begon televisiemaker Luc Haekens in Scherpenheuvel-Zichem een olijfboomgaard. Daar staan nu 70 olijfbomen in die hij importeerde uit Spanje.

"Ik werd door iedereen voor gek verklaard omdat de bomen de winter niet zouden overleven, maar ik moet iedereen ongelijk geven...", zei Luc in "Start je dag" op Radio 2. "Er hangen nu toch kleine olijven aan, de bomen zien er heel goed uit, en zo'n hittegolf zoals we die gehad hebben is ideaal voor die bomen."

Net zoals wijnranken

"Maar we kunnen binnenkort toch spreken van Hagelandse olijven, net zoals we spreken van Hagelandse wijn", zegt Luc Haekens. "Eens de olijvenbomen volwassen zijn en ze veel olijven gaan afgeven, zijn dat in mijn ogen de eerste echte Hagelandse olijven."

"Net hetzelfde als wijnranken, die zijn ook in het buitenland aangekocht. En van het moment dat ze een aantal jaren geworteld zijn in de grond, zijn ze Hagelands."

Meest gelezen