Twee Chirokampen ontruimd na noodweer in Westhoek

In de Westhoek zijn het afgelopen weekend twee Chirokampen ontruimd als gevolg van hevige regenval en stormwinden: één in Westouter en één in Poperinge.

In Westouter waaide een aantal tenten omver van de Chiromeisjes van Overijse. De leiding besloot om de kinderen onder te brengen in een gebouw op de kampplaats. Dat was echter te klein voor de hele groep en bovendien sijpelde ook daar water binnen.

Daarom werd rond middernacht dan toch de brandweer gebeld. Samen met het Rode Kruis en vrijwilligers uit de gemeente werden 120 kinderen geëvacueerd naar het ontmoetingscentrum in Westouter, waar ze de rest van de nacht konden doorbrengen.

Zaterdag keerden ze naar de kampplaats terug, werden de tenten weer opgezet en het natte materiaal te drogen gelegd.

Rode Kruis

Hetzelfde overkwam ook de Chiro van Bierbeek, die met 130 kinderen logeerde op een kampplaats in Poperinge. Daar konden de kinderen terecht in verschillende gebouwen op de site zelf. Het Rode Kruis leverde tachtig bedjes omdat flink wat slaapmateriaal drijfnat was door de hevige regenval.

Het kamp van Chiro Bierbeek zit er, zoals gepland, vandaag op. De Chiromeisjes van Overijse keren dinsdag terug naar huis.

Meest gelezen