Yuma, een heldin van amper 14

Yuma Claeys uit Ruiselede is nog maar 14 en toch is ze nu al een echt heldin. Zij heeft vorig jaar haar buurvrouw gered uit de waterput. Daarvoor krijgt zij binnenkort een diploma en een speciale medaille voor moed en zelfopoffering van het Carnegie Hero Fund België.

Yuma lag vorig jaar met haar raam open te slapen toen ze iemand om hulp hoorde roepen. Zij aarzelde niet en ging meteen naar de tuin van haar buren. Daar zat haar bejaarde buurvrouw vast in de waterput. Ze kalmeerde de oude vrouw en nam haar handen vast tot dat de hulpdiensten kwamen. En daarvoor krijgt ze dus de prijs.

Ondertussen is de buurvrouw gezond en wel. En Yuma gaat er af en toe op bezoek. "Vroeger kende ik mijn buurvrouw eigenlijk niet. Maar na het incident hebben we haar meerdere keren bezocht." Zeg dus niet dat de jeugd van tegenwoordig niet goed bezig is...

Meest gelezen