"Beyoncé krijgt carte blanche voor prestigieuze septembernummer van Vogue"

In de VS gonst het van de geruchten dat Beyoncé Knowles volledig haar eigen ding mag doen met de cover en de foto's binnenin van het septembernummer van Vogue, de belangrijkste editie van het jaar. Normaal is het Anna Wintour die de touwtjes strak in handen houdt.

Volledige carte blanche: dat krijgt Beyoncé voor het komende septembernummer van Vogue, het iconische Amerikaanse modetijdschrift. Tenminste: dat zeggen anonieme bronnen binnen de redactie aan media zoals The Huffington Post.

Het lijkt triviaal, maar binnen het wereldje is het nieuws goed voor een primeur. Niet alleen is het septembernummer de belangrijkste editie van het hele jaar, tot nog toe is het steevast de beruchte modekoningin en hoofdredacteur Anna Wintour die de touwtjes strak in handen houdt. 

Tyler Mitchell

Volgens The Huffington Post mag Beyoncé helemaal zelf bepalen hoe de cover eruit zal zien. Ze mag zelfs haar eigen fotograaf aanduiden en haar keuze zou op Tyler Mitchell zijn gevallen, een zwarte fotograaf van 23. Als dat klopt, is het de eerste keer in de 126-jarige geschiedenis van Vogue dat een zwarte fotograaf de coverfoto voor haar of zijn rekening neemt.

Daarnaast mag Beyoncé de foto's van zichzelf binnenin het magazine kiezen en schrijft ze zelf de begeleidende teksten. Opvallend: volgens The Huffington Post zal de superster dan weer geen lang interview aan Vogue geven. Ook dat is een unicum want normaal is binnenin telkens zo'n lang gesprek met de vrouw of man op de cover te lezen.

Net omdat Wintour de controle over het septembernummer van Vogue loslaat, zwellen de geruchten aan dat ze binnenkort afscheid neemt als hoofdredacteur. Moederbedrijf Condé Nast heeft echter al verschillende keren herhaald dat ze aanblijft.

Meest gelezen