Dahlia's voor bloemencorso Dendermonde kapot door droogte

Het bloemencorso van Sint-Gillis bij Dendermonde, vindt plaats de eerste zondag van september. Elke praalwagen wordt gemaakt met duizenden bloemen. Maar door de aanhoudende droogte zitten verschillende verenigingen met de handen in het haar, want de bloembollen zijn aan het verwelken. Ze moeten op zoek naar een oplossing.

Eén van de corsowagens wordt gemaakt door de vereniging Wonderland. De vereniging heeft een eigen bloemenveld met dahlia's. Dit jaar hebben ze 25.000 knollen in de grond gestoken.

Die knollen zorgen voor 150.000 bloemen die gebruikt worden in de praalwagen. Maar nu zijn er amper enkele honderden bloemen op het veld. De vereniging moet nu bloemen kopen in Nederland, maar dat kost hen extra geld, zo'n 8.000 euro. 

Het bloemencorso in Sint-Gillis, Dendermonde, vindt plaats op zondag 2 september. 

kasto80

Meest gelezen