Jonas Hamers / ImageGlobe

Albanese dievenbende veroordeeld voor meer dan 120 inbraken

Een achtkoppige Albanese dievenbende is veroordeeld tot vijf jaar cel voor een lange reeks inbraken in Vlaanderen. Zo pleegde de bende, die vooral toesloeg in de omgeving van Gent en Ertvelde, zeker 122 inbraken. Ze hadden het vooral gemunt op juwelen, cash geld en laptops.

Volgens het parket heeft de bende makkelijk enkele honderdduizenden euro verdiend. De buit hebben ze verpatst in kleine cafeetjes. De slachtoffers zullen dus niks meer van hun spullen terug zien.

De bende was actief van eind 2016 tot september 2017. De politie startte in januari 2017 een onderzoek, toen ze een verdacht voertuig opmerkten in Ertvelde. "Het ging om een professionele dievenbende. De slachtoffers bleven achter met grote financiële gevolgen", motiveerde de rechter.

"De morele impact voor hen was ook erg groot. Heel wat van die gestolen juwelen hebben een grote emotionele waarde. Zulke bendes veroorzaken een onveiligheidsgevoel. We moeten dan ook een duidelijk signaal geven dat dit niet kan in ons land."

kasto80

Meest gelezen