Videospeler inladen...

Drie Russische journalisten vermoord in Centraal-Afrikaanse Republiek

Drie Russische journalisten zijn maandagavond vermoord in de Centraal-Afrikaanse Republiek. De drie vielen met hun auto in een hinderlaag in de buurt van het stadje Sibut, ongeveer 200 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bangui. Alleen hun chauffeur overleefde de aanval.

In de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn drie Russische journalisten vermoord. Kirill Radsjenko, Aleksander Rastorgujev en Orkhan Dzjemal werkten voor een internetbedrijf dat gefinancierd wordt door de Russische oligarch Michael Chodorkovski.

Chodorkovski is een hevige tegenstander van de Russische president Vladimir Poetin. De journalisten zouden bezig geweest zijn met een onderzoek rond Russische privémilities die als huurlingen worden ingezet in de Centraal-Afrikaanse Republiek. De Russische overheid ontkent die praktijken.

Het Russsische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat de drie journalisten omgekomen zijn in Afrika. Het ministerie heeft de familie van de overleden journalisten gecondoleerd en werkt aan de repatriëring van de lichamen van de journalisten.

Meest gelezen